Tekstblog: een onafhankelijk, online platform voor tekst- en communicatieprofessionals

 

Door: van Wout Sorgdrager Communicatie. Op Posted on 16 november, 2011by

Enkele weken geleden las ik een personeelsadvertentie in de krant. De stichting ZML TWOG voor de SO-locatie zoekt een nieuwe locatiedirecteur en bestuurder Gerichhaussen heeft waarschijnlijk gedacht: ‘Wij gaan niet voor 13 in een dozijn. Wij gaan voor goud.’ Tja, wat gaat er door het hoofd van een bestuurder?

 

Gerichhaussen is in elk geval niet snel tevreden. Dat blijkt wel uit onderstaande vacaturetekst. Het is ongetwijfeld het resultaat van een brainstormmeeting (ik denk dat het er zo heette) waarin alle bestuurders en cobestuurders en conducteurs van de stichting wat mochten roepen. En dat schreven ze op. Het is geen vacaturetekst maar een verlanglijstje.

Een bloemlezing: U luistert naar de omgeving, u weet schoolomgeving en organisatie met elkaar te verbinden, u geeft leiding, u geeft sturing (dat is kennelijk iets anders), u ziet kansen en u bent realistisch, pragmatisch, ondernemend, empatisch, sociaal en u heeft een duidelijke visie. O ja, u bent ook creatief en nuchter.

Toen ik bij de opleiding Personeel & Arbeid werkte, besteedde ik graag aandacht aan dit soort onzinteksten. Een personeelsadvertentie is niet hetzelfde als het profiel van de ideale kandidaat. Dat profiel is een checklist die je gebruikt bij de selectie. En het is prima om dat profiel aan de kandidaten op te sturen als ze er om vragen. Maar een advertentie is bedoeld om de functie te beschrijven en om het bedrijf te beschrijven. Zodat potentiële kandidaten enthousiast worden. En de zittende medewerkers trots.

Nee, wie hier op solliciteert is misschien heel creatief maar in elk geval niet nuchter. 

Hoe het wel moet? Ik vind op internet weinig tips die echt hout snijden. Gelukkig staat er op internet een samenvatting van C.J.J. Korswagen (2000), Doeltreffend werven, solliciteren en selecteren: een praktische handleiding voor selecteur en sollicitant. Maar ook daarin gaat het nauwelijks over wervend schrijven. Ligt hier voor iemand misschien nog een uitdaging?

Reacties

Er is één reactie over “Column: Een goede vacaturetekst is geen verlanglijstje”

  1. Helaas verschijnen er wel vaker van dit soort slechte personeelsadvertenties. Bedrijven willen er vaak teveel, met name overbodige, informatie in kwijt. Deze bedrijfen kunnen de personeelsadvertenties beter laten opstellen door een gespecialiseerd bedrijf of recruiter.

Schrijf een reactie

Op deze pagina kunnen geen comments worden geplaatst.