Tekstblog: een onafhankelijk, online platform voor tekst- en communicatieprofessionals

 

Schrijven leer je, vanzelfsprekend, op school. Daarna begint het leren schrijven pas echt. Adviezen en tips van collega’s of docenten kunnen je op het juiste spoor zetten. De zomer is een goede tijd om eens aan tekst- en communicatieprofessionals te vragen: wat is het belangrijkste schrijfadvies dat je ooit kreeg? En hoe pas je dit nu nog toe? Ik vroeg het Boris van der Ham.

Boris is Tweede Kamerlid namens D66. Elke week publiceert hij op www.vrijzinnig.com een vrije lezing over persoonlijke en politieke onderwerpen. De lezing is een videocolumn, die veel tijd kost om te schrijven en te maken. Aan de hand van oude en nieuwe teksten schetst hij de rijke geschiedenis van het vrijzinnig denken.

“Ga niet tobben”

“Het beste schrijfadvies is: blijf schrijven. Ga niet tobben”, vertelt Boris. “Schrijf elke dag wat, ook al ben je er niet tevreden over. Schrijven is schaven, dus je moet wel materiaal hebben waaraan je kan schaven. Daarom moet je blijven schrijven, ook als je geen inspiratie hebt. Er zit altijd wel een zinnetje bij dat je uiteindelijk kan gebruiken.”

Reacties

Er is één reactie over “Schrijfadvies Boris van der Ham: schrijf elke dag”

  1. […] artikel verscheen eerder op Tekstblog)) Share this:TwitterFacebookLike this:Like […]

Schrijf een reactie

Op deze pagina kunnen geen comments worden geplaatst.