Tekstblog: een onafhankelijk, online platform voor tekst- en communicatieprofessionals

 

Workshop scenario schrijven met Manon Spierenburg
Datum: 2012-03-31
Tijd: 9:30-17:00
Locatie: De Malerij, Epe
Website: http://www.donoma.nl/schrijfworkshop_MS.html

Omschrijving: Onder de bedrijfsnaam Donoma organiseert tekst-, communicatie- en organisatiebureau B-Write een workshop scenarioschrijven onder leiding van scenarioschrijfster/auteur Manon Spierenburg. De workshop vindt plaats in het atelier van een verbouwde silo van de voormalige graanmalerij in Epe (Veluwe).

Scenarioschrijver/auteur Manon Spierenburg begon tijdens haar studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam een tekstschrijverbureautje. Al doende werd ze ontdekt als jong talent door voormalig creatief directeur van Saatchi & Saatchi, die haar als junior copywriter inlijfde bij zijn reclamebureau. Daar leerde zij alle kneepjes van het vak.

In 1999 heeft zij er bijna 10 jaar reclame op zitten en besluit haar horizon te verbreden. Eerst als journalist, maar al snel maakt zij de overstap naar wat haar grote liefde blijkt te zijn: scenarioschrijven. Ze begon met soap (GTST), stapte over op de freelancemarkt waar zij werkte voor series als Rozengeur & Wodka Lime (RTL4), Bradaz (NPS), VARA-series als Oppassen, Luifel & Luifel, Samen Alleen, Vrijdag de Veertiende , Wolfseinde (Omroep Brabant), Citroentje met Suiker (KRO), Floor Faber (Net 5) en werkte als publiciste voor o.a. Cosmopolitan en Grazia.

Op dit moment werkt Manon voor Z@ppelin aan de verfilming van haar kinderboekenserie De Vier van Westwijk, uit te zenden in 2012.

De prijs voor deelname aan de schrijfworkshop bedraagt 159 euro per persoon. Maximaal 15 personen kunnen deelnemen aan de workshop.